Designvloeren en gietvloeren

De designvloeren, ook wel gietvloeren genoemd, bestaan uit het materiaal polyurethaan. Deze kunststofsoort vaak afgekort met PU. Doordat polyurethaan is opgebouwd uit een combinatie van harde en zachte segmenten, is het materiaal zeer flexibel, stijlvast en sterk.

Bestand tegen krassen

Tevens heeft het materiaal polyurethaan een hoge mate van krasvastheid. Door dit elastische aspect wordt dit type gietvloer dan ook vaak gebruikt in openbare gebouwen, zoals toiletruimtes, winkels en horecagelegenheden. Verder is dit type vloersysteem onder andere ook stofvrij, vochtbestendig en geluiddempend.

Onderhoudsvriendelijk

Een andere reden dat designvloeren vaak in openbare ruimtes worden gebruikt, is dat deze vloersoort vrij gemakkelijk schoon te maken is. Vette handen of vieze voetstappen zijn dan ook zonder al te veel moeite weg te vegen. Designvloeren zijn dus zeer onderhoudsvriendelijk.

Ideaal voor gezinnen

De designvloer is ook geschikt voor woningen. Zeker voor gezinnen met kinderen is deze vloer ideaal. Niet alleen omdat er niet zo snel krassen in het materiaal komen en het makkelijk schoon te houden is, maar ook omdat de design gietvloer zacht en warm aanvoelt. Door deze eigenschappen is de designvloer ook perfect te combineren met vloerverwarming.

Antislip laag

Tevens is het mogelijk om een extra antislip laag aan de gietvloer toe te voegen. Dit is zeker voor gezinnen met jonge kinderen, een optie om te overwegen bij het aanschaffen van een nieuwe designvloer.

Moderne uitstraling

Naast dat de designvloer erg praktisch is voor zowel openbare gebouwen als voor woningen, is dit vloersysteem door zijn strakke uitstraling ook nog eens helemaal van deze tijd. Deze vloer past het uitzonderlijk goed bij een modern interieur. Daarnaast zijn de designvloeren in verschillende kleuren en afwerkingen leverbaar, waardoor de vloer helemaal naar uw eigen stijl valt aan te passen.

Voordelen van de designvloer

Hieronder hebben we de voordelen van de designvloer nog eens voor u op een rij gezet:

  • Stofvrij
  • Slijtvast
  • Naadloos
  • Niet statisch
  • Geluiddempend
  • Antislip is mogelijk
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Vochtbestendig (waterdicht)
  • Leverbaar in verschillende kleuren en afwerkingen