PVC vloeren


Een enorme trend binnen de interieurwereld is de PVC vloer, in alle soorten en maten komt dit type vloer voorbij. PVC vloeren zijn tegenwoordig nauwelijks van echt hout te onderscheiden, waardoor de PVC vloer vaak als vervangen van de ouderwetse houtenvloer wordt gekozen. Er zijn echter ook nog verscheidende andere uitvoeringen van de PVC vloeren, zoals visgraat en betonlook.

Geluiddempend

Een van de kenmerken van de PVC vloer is dat deze geluiddempend is. Daarom wordt dit vloertype vaak gebruikt in appartementen. Daarnaast is de PVC vloer warmte absorberend en voelt het materiaal van nature al warm aan. Doordat de PVC vloer een lange levensduur heeft en onderhoudsvriendelijk is, wordt deze ook vaak in onder ander kantoren en wachtruimtes gebruikt.

Vloerverwarming

Doordat de PVC vloer altijd warm aanvoelt, is deze vloer voor thuis ideaal. Zeker wanneer u zonder schoenen door het huis loopt of uw kinderen weleens op de vloer spelen. Daarnaast is de vloer van sterk materiaal gemaakt, dus kan het wel tegen een stootje.

Verder is dit een vloertype dat niet goed isoleert, waardoor het warmte goed kan geleiden. Waar andere vloertypes ervoor zorgen dat u extra hard moet stoken, maakt u bij een PVC vloer juist optimaal gebruik van uw vloerverwarming. De PCV vloer is dus een zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming.

Makkelijk te onderhouden

Wat zo fijn is aan de PVC vloer is dat deze zeer gemakkelijk schoon te houden is. Wanneer er in huis een keer wordt geknoeid op de grond, is dit makkelijk weg te halen met water of eventueel een speciale PVC reiniger. Verder is de vloer dus waterbestendig, waardoor het ook een gewilde vloer is voor in bijvoorbeeld de badkamer, het toilet of de keuken.

Veel mogelijkheden

Doordat je bij het uitkiezen van een PVC vloer talloze mogelijkheden hebt, past dit vloertype bij iedere interieurstijl. Wij helpen je graag bij het uitzoeken van een PVC vloer die past bij jouw woonstijl.

Voordelen PVC vloeren

Hieronder hebben wij de voordelen van de PVC vloer voor u op een rij gezet:

  • Stijlvast
  • Duurzaam
  • Hygiënisch
  • Sterk materiaal
  • Vochtbestendig
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Verschillende mogelijkheden